Η οινολόγος κα Μαρία Τζίτζη στο 4ο σεμινάριο Μαγειρικής και Γαστρονομίας στο εστιατόριο Κάππος Έτσι.

Το 4ο Σεμινάριο μαγειρικής και Γαστρονομίας την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 στο εστιατόριο «Κάππος Έτσι» θα έχει καλεσμένη την οινολόγο κα Μαρία Τζίτζη με θέμα : «‘Όταν το κρασί συναντά το φαγητό». Η κα Τζίτζη θα «παίξει» με τις γεύσεις, παντρεύοντας το κρασί με το φαγητό και θα μας προτείνει κάποιες «συνταγές» που μπορούν να απογειώσουν τις γευστικές μας εντυπώσεις.

Ο chef Δημήτρης Κάππος με τις γευστικές του προτάσεις θα συνοδεύσει τις οινικές επιλογές της κας Τζίτζη σε ένα πολύ δυνατό μενού γευσιγνωσίας. Ώρα διεξαγωγής :17:30 μ.μ. Συμμετοχή: 20 ευρώ ανά άτομο

Εθελοντικός καθαρισμός στον ναό της Αφαίας.

Ανακοινώνουμε ότι έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση μελών του ΣΔΥ Αίγινας,  αύριο Κυριακή και ώρα 10.30,  στον Ναό της Αφαίας.  Θα ακολουθήσει καθαρισμός  μονοπατιών και γενικά σε περιοχές κοντά στον ναό, ενώ τα απορρίματα που θα συγκεντρωθούν θα παραληφθούν με μέριμνα του Δήμου Αίγινας.  Η πρόσκληση είναι για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει.

Το ΔΣ του ΣΔΥ Αίγινας.

4ος κύκλος ομιλιών Γονεϊκής Επιμόρφωσης στην Αίγινα.


1η  Ομιλία
Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ώρα 5.00 μ.μ.
«Σωστή επικοινωνία στην Εφηβία»
{τα «τι», τα «πως» και τα «γιατί» για γονείς και εφήβους}
Ομιλήτρια η κ. Ρασιδάκη Χριστίνα, Σύμβουλος ψυχικής υγείας


2η  Ομιλία
Κυριακή 30 Νοεμβρίου, ώρα 5.00 μ.μ.
«Πόσο καλά γνωρίζεις το Παιδί σου»
Ομιλητής ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος


3η  Ομιλία
Κυριακή 14  Δεκεμβρίου, ώρα 5.00 μ.μ.
«Η Εφηβία μια πρόκληση για τους Γονείς»
Ομιλήτρια η κ. Φωτεινή Μπέη, ψυχολόγος -  ψυχοθεραπεύτρια


4η  Ομιλία
Κυριακή 18 Ιανουαρίου, ώρα 5.00 μ.μ.
«Σεξουαλικότητα: Ένα παρεξηγημένο δώρο του Θεού»
Ομιλητής ο π. Νικόλαος Δουλιγέρης, εφημέριος Ι. Ν.  Αγίου Νικολάου
Αχαρνών, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Ε.Μ.Π.


5η  Ομιλία
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, ώρα 5.00 μ.μ.
«Το Σύνδρομο της Ελληνικής Οικογενειακής Πολυκατοικίας:
Δυναμική & Προοπτικές»
Ομιλητής ο κ. Βασιλειάδης Γρηγόρης Διδάκτωρ ψυχολογίας
Α.Π.Θ., ψυχολόγος - Συστημικός ψυχοθεραπευτής


Οι ομιλίες οργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης  και θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Νεότητος, που βρίσκεται πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, οδός Αγίας Θεοδώρας 6 - Αίγινα.

Σημειώνεται ότι για γονείς που δυσκολεύονται να αφήσουν τα παιδιά τους θα υπάρχει δωρεάν απασχόληση παιδιών σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Κέντρου.

Το φωτογραφικό εργαστήρι της Αίγινας ξεκινά τα μαθήματά του.

Το φωτογραφικό εργαστήρι ξεκινάει τα μαθήματα την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στο χώρο του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας (Νοσοκομείου και Αγίου Νεκταρίου ). Θα λειτουργήσουν 2 τμήματα, ένα για αρχαρίους-καινούργια μέλη στις 6μ.μ. και ένα για προχωρημένους–παλιά μέλη στις 8μ.μ.

Η ιστορία της φωτογραφίας και εφαρμογές της, φωτισμός-φωτομέτρηση-κάδρο-φωτογραφική μηχανή, επεξεργασία της φωτογραφίας, η σημειολογία και η αισθητική ανάλυση της εικόνας, η φωτογραφία σαν γλώσσα-τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας, η παρουσίαση γνωστών φωτογράφων, οι ασκήσεις σε φωτογραφικά θέματα,οι επισκέψεις φωτογράφων στο χώρο μας, η δημιουργία φωτογραφικού θέματος με προσωπικό ύφος, η προετοιμασία της ομαδικής έκθεσης και η παρουσίαση της στο τέλος είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ενδιαφερόμενους.

Τα μαθήματα γίνονται από τον φωτογράφο Άρη Παύλο, κάθε Τετάρτη και η πρώτη συνάντηση, στις 29/10 είναι ενημερωτική.

Πληροφορίες στο τηλ. 6971630495

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Αίγινα.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στις Κοινότητες και έχουν ως εξής:
26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 –Ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας.
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014- Ημέρα ΤΡΙΤΗ
ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ
Ώρα 05:30 Εωθινό, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.
Ώρα 07:00 Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
Ώρα 07.30 Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ από Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:00 κατά την ίδια τάξη.
Ώρα 10:15 Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας (Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10:30 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας.
Θα ψαλεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Καθηγήτρια Φιλόλογο κ. Αναστασία Μπέση . Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων και από τα Σχολεία.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ψαλεί ο Εθνικός μας ́Ύμνος.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το πρώην Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τούς παραδοσιακούς χορούς.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Εκπαιδευτικός.
Επίσης στις εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Συλλόγου ́ ́ΜΟΥΣΑ ́ ́ του νησιού μας.
Μετά το πέρας της παρέλασης, στον ίδιο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: Κυψέλης, Βαθέος, και Αγ. Ασωμάτων-Κοντού θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Ώρα 19:00 Λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας στην παραλιακή οδό Αίγινας.
Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν, τα αντίστοιχα Συμβούλια.
Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων και τα Σχολεία της περιοχής όπου μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών μπορούν να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.
Σημείωση:
Επίσης η δοξολογία και η κατάθεση στους Ι. Ναούς των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
Δημοτική Κοινότητα Βαθέος Ι. Ναός Αγ. Τριάδος, ώρα 10:00
Δημοτική Κοινότητα Κυψέλης Ι. Ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου, ώρα 09:45
Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού Ι. Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου - Πολίτισσα, ώρα 09:15
Τοπική Κοινότητα Πέρδικας Ι. Ναός Αγ. Σώζωντος ώρα 09:30
Παρακαλούνται
Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ.: 22973 20026-2297320045, ή με τον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 27-10-2014, στα τηλέφωνα 22970 22252 (πρωί) και 22970 26269 (απόγευμα).

Ο Δήμαρχος
 Δημήτριος Γ. Μούρτζης

Publish modules to the "offcanvs" position.