Πως θα φτάσετε στην Αίγινα.

Η Αίγινα συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι της Αίγινας είναι το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι της χώρας μας, γεγονός που δείχνει τη δυναμική του νησιού όσο αφορά την προσέλευση των επιβατών.

Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι τα δρομολόγια πλοίων για Αίγινα δεν έχουν την ίδια συχνότητα όλο το χρόνο, αλλά η πυκνότητά τους εξαρτάται από την εποχή. Αυτός είναι και ο λόγος που για να φτάσετε στην Αίγινα θα πρέπει πρώτα να δείτε τα δρομολόγια για Αίγινα, αλλά και τα δρομολόγια από Αίγινα για Πειραιά.

Τα δρομολόγια πλοίων για Αίγινα εκτελούνται από την πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά. Η πύλη Ε8 βρίσκεται στην ακτή Τσελέπη. Αυτός θα πρέπει να είναι και ο προορισμός σας, αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Αίγινα με το όχημά σας ή αν φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά με κάποιο ΤΑΞΙ.

Τα δρομολόγια προς Αίγινα εκτελούνται με δύο διαφορετικών ειδών πλοία: Είναι τα επιβατηγά - οχηματαγωγά τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα αν πρέπει να ταξιδέψετε με όχημα και τα ιπτάμενα τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν θέλετε να ταξιδέψετε γρήγορα και χωρίς να συνοδεύετε κάποιο όχημα.