Βαγία

Η Βαγία βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Αίγινας και αποτελεί μία από τις αγαπημένες περιοχές των εκδρομέων του νησιού, καθώς εκτός από τον γραφικό χαρακτήρα που διατηρεί, διαθέτει μία υπέροχη, ήπιας διαμόρφωσης ακτογραμμή. Οι κάτοικοι της ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα, γεγονός που προσδίδει και μία ιδιαίτερε φυσιογνωμία στην περιοχή, αλλά και το "άρωμα" της παραδοσιακής περιφέρειας της Αίγινας. Η παραλία της Βαγίας με κέντρο το μικρό λιμάνι που υπάρχει εκεί, μπορεί να χωρισθεί σε δύο τμήματα: Το πρώτο βρίσκεται προς την πλευρά της Σουβάλας, με ενδιάμεσο χωριό των "Αγίων" και το δεύτερο που βρίσκεται προς την πλευρά της "Νησίδας" και της ναυτικής βάσης του "Τούρλου".


Η πρώτη πλευρά ξεκινά με μία αμμώδη πλαζ, έκτασης περίπου 300 - 400 μέτρων στην οποία βρίσκονται δύο ταβέρνες που μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη σε φαγητό, ενώ διαθέτουν και ξαπλώστρες με ομπρέλες. Η παραλία της Βαγίας σε αυτό το σημείο έχει ήπια διαμόρφωση και προσφέρετε για χαλαρές βουτιές και οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού.


Στην συνέχεια η διαμόρφωση αλλάζει σταδιακά, και ενώ ο βυθός παραμένει ήπιος, η σύσταση της ακτής αλλάζει σε ήπια βραχώδη, σχηματίζοντας υπέροχα, πραγματικά ονειρικά ακρογιάλια. Τα νερά σε όλες τις περιπτώσεις είναι υπέροχα και ειδικά τις ημέρες που φυσά ελαφρύς νότιος άνεμος είναι περίφημα.


Στη Βαγία θα φτάσετε είτε μέσω της Σουβάλας και τον "Αγίων", είτε μέσω της περιοχής του Μεσαγρού κατεβαίνοντας από Αγία Μαρίνα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Ο δρόμος είναι καλός και η βόλτα με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή θα σας αποζημιώσει!