Η γιορτή των Φίλων του Φιστίκι Φέστ.

Κέφι, ενθουσιασμός και θετική ενέργεια ήταν τα στοιχεία της Γιορτής του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στον φιλόξενο χώρο του «Αιάκειον». Η πλούσια παρουσία από τους εμπνευστές, εθελοντές, φίλους, εκθέτες και διαχρονικούς υποστηρικτές του Φιστίκι Φεστ, ήταν η καλύτερη εγγύηση για την συνέχιση, την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του θεσμού του Φεστιβάλ. Ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής κ. Στράτος Πανταβός καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ανακοίνωσε την πρώτη καλή είδηση της βραδιάς: την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομικής αναγνώρισης του Συλλόγου στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Το δεύτερο καλό νέο είχε να κάνει με την δημιουργία και παρουσίαση ενός θαυμάσιου video προβολής του Φεστιβάλ. Το τρίτο καλό νέο ήταν η πρώτη εμφάνιση ενός εντυπωσιακού οκτασέλιδου εντύπου προώθησης του επόμενου Φεστιβάλ που θα γίνει μεταξύ 17 – 20 Σεπτεμβρίου 2015. Το βίντεο και το έντυπο δημιουργήθηκαν από την Ομάδα Οικονομικού Προγραμματισμού και marketing των Φίλων Φιστίκι Φεστ και θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία προσέλκυσης χορηγιών καθώς και ενημέρωσης των τουριστικών παραγόντων και φορέων σχετικά με τη μεγάλη Γιορτή του νησιού μας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αίγινας κος Δημήτρης Μούρτζης ο οποίος εξέφρασε τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία και αξιοποίηση των εθελοντικών δυνάμεων και πρωτοβουλιών του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Οικονόμου Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Λορέντζος Δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Στέλιος Πάλλης Δημοτικός σύμβουλος, Φίλιππος Τζίτζης Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Άλλη Αίγινα» , Σωκράτης Δούκας Δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος Δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Καλόφωνος Πρόεδρος των Φίλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας και μέλος του ΔΣ της Κ.Ε.Δ.Α., Κώστας Γαλάνης Πρόεδρος του συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, Φλώρα Αλυφαντή Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, Νίκος Κωστάκος Πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων, Μιχάλης Παπαδόπουλος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων και μέλος της Τουριστικής επιτροπής του Δήμου, Νίκος Σταμπουλής Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών, Νίκος Αλυφαντής Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Νεκτάριος Κοκόλης Πρόεδρος Επαγγελματικής Ενωσης Πέρδικας, H.P. Coulon πρόεδρος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους κ.κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο για την ευγενική χορηγία στην φιλοξενία των μουσικών, Γιώργο Γουδή, Ευδοκία Στάθη, Ευαγγελία Ρεκλείτη, Νίκο και Ελένη Αλυφαντή, Γιάννη και Ράνια Πετρά, Παναγιώτη και Αγγελική Σαϊνη, Φώτη Πούντο για τις ευγενικές χορηγίες για τα δώρα της λαχειοφόρου μας. Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου για την συνεισφορά του στο δείπνο.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του συλλόγου μας Τόνια Ζαραβέλα και Ρούλα Σαράντου για την επιμέλεια των κειμένων και του εντύπου των χορηγιών συνολικά, Λένα Μαρίνη για το δημιουργικό, Κώστα Ντρη για την παραγωγή του βίντεο, Ράνια Πετρά, Αγγελική Σαϊνη και Ελένη Κουνελάκη για τη θαυμάσια οργάνωση της βραδιάς και Σοφία Ανδριανού και Γιώργο Μεταλλινό για τη μουσική. Ευχαριστούμε επίσης τις οικογένειες Κουκούλη / Γαλάνη ιδιοκτήτες του «Αιάκειον» για τη φιλοξενία και υποστήριξη της εκδήλωσης. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε έναν έναν ξεχωριστά όλους όσους στήριξαν το πρώτο αυτό βήμα της δημιουργίας των Φίλων Φιστίκι Φεστ και βρίσκονται κοντά μας, θέτοντας το υπόβαθρο ώστε να δώσουμε μια δυνατή ώθηση στη μοναδική αυτή Γιορτή που προβάλει τον τόπο μας, τον πλούτο των πολιτιστικών του στοιχείων και τον πολύτιμο καρπό με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης που μας προσφέρει απλόχερα η γη μας : το ονομαστό φιστίκι Αιγίνης.