Η Αίγινα σταθμός της εκστρατείας ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

H Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη με τίτλο «Άνοιξε το δρόμο στη Ζωή» είναι ένα φιλόδοξο ενημερωτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ιατρούς, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και πάνω από όλα σε όλους τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια ενημερωτική εκστρατεία η οποία πραγματοποιείται από το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας MSD καθώς και των υποστηρικτών Novartis, Lilly, Karabinis, Winmedica και των Συστεγασμένων Φαρμακείων Αίγινας.


Η εκστρατεία ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη αποτελείται από ενημερωτικά περίπτερα σε 3 πόλεις ανά την Ελλάδα: Πειραιά, Σαλαμίνα και Αίγινα. Η εκστρατεία περιλαμβάνει έντυπο ενημερωτικό υλικό και ομιλίες, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό για δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, βυθοσκοπήσεις αλλά και εξετάσεις ποδιών. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 3.000 άτομα θα εξετασθούν συνολικά. Στόχος της Εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και η καταπολέμηση του στίγματος που δημιουργεί η άγνοια γύρω από τη νόσο.
ΑΙΓΙΝΑ


Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, στην πεζόδρομο της παραλίας της Αίγινας, θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο μεταξύ 10:00 και 13:00 και θα πραγματοποιούνται δωρεάν εξετάσεις μέτρησης σακχάρου από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ θα διανέμεται και ενημερωτικό υλικό.


Στη συνέχεια της ημέρας, στο αίθουσα Ξενοδοχείο Δανάη στην πόλη της Αίγινας θα λάβει χώρα στις 18:00 εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Βλέποντας το Διαβήτη Σφαιρικά» και ομιλητές το Δρ. Απόστολο Φούτρη, Παθολόγο με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Επιμελητή Β’ Κέντρου Υγείας Αίγινας, τη Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού, Παθολόγο με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής, Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά και τη κα Θεουλίδου Σοφία, Χειρουργό-Οφθαλμίατρο, συνεργάτη Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά. Επιπλέον, μεταξύ 19:00-21:00, θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο δωρεάν εξετάσεις ματιών (βυθοσκοπήσεις) και ποδιών.


Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, κα Γκόλφω Γεμιστού: «Τα μέλη μας ενδιαφέρονται σφόδρα για τις εξελίξεις γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη και αυτό αποτελεί για εμάς το έναυσμα για κάθε πρωτοβουλία και δραστηριότητά μας. Οι δωρεάν εξετάσεις ματιών, ποδιών και σακχάρου σε συνδυασμό με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη αποτελούν δείγμα της ανάγκης που έχει ο κόσμος για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, που είναι: ζωή με ποιότητα και υγεία! Ακόμα πιο σημαντική για εμάς είναι η έξοδος που πραγματοποιούμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τη Σαλαμίνα και την Αίγινα, που αν και χιλιομετρικά βρίσκονται κοντά, στα θέματα του διαβήτη η απόσταση που τα χωρίζει είναι μεγάλη και εμείς, μέσα από την Εκστρατεία Ενημέρωσης, χτίζουμε την πρώτη γέφυρα».
Με αφορμή τη νέα Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 23 Ιουνίου Συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη Ζαππείου, καθώς και εκπαιδευτικό σεμινάριο και διεξαγωγή εξετάσεων για το κοινό την Τετάρτη 25 Ιουνίου στον Πειραιά και το Σάββατο 05 Ιουλίου στη Σαλαμίνα.