Γενικό Λύκειο Αίγινας. "Νερό" έκθεση φωτογραφίας.

Η φωτογραφική ομάδα του Γενικού Λυκείου Αίγινας παρουσιάζει τη φετινή της δουλειά με θέμα "Νερό".


Το νερό, ένα τόσο σημαντικό στοιχείο για την ύπαρξη της ζωής στη γη, γίνεται το στοιχείο της έμπνευσης για τους μαθητές που συμμετέχουν στη φωτογραφική ομάδα του σχολείου. Οι έφηβοι όμως μην έχοντας ακόμη την ανησυχία των ενηλίκων αντιμετωπίζουν αυτό το στοιχείο πιο ανάλαφρα, σαν ένα μέρος της καθημερινότητας τους, ένα κομμάτι του τοπίου στα ταξίδια που κάνουν, ένα δημιουργικό ίχνος για την έκφρασή τους. Γίνεται τότε το νερό ένα ρευστό στοιχείο που έρχεται πιο κοντά στην ύπαρξη μας στη γη, δεν είναι μόνο χρηστικό και αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας στη χρήση του, αλλά και μια όμορφη πινελιά στον καμβά της ζωής μας.


Η έκθεση θα γίνει όπως κάθε χρόνο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (που την έχουμε διαμορφώσει κατάλληλα), Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 τις πρωινές ώρες 9.00π.μ.-13.00μ.μ. & απόγευμα 18.00-20.00μ.μ.


Ο χρόνος της έκθεσης είναι σίγουρα λίγος και μέσα στις εκλογές, αλλά ίσως έτσι είναι πιο ουσιαστική η έκθεση σαν δράση και μοιάζει πολύ με τις μονολεκτικές απαντήσεις των εφήβων που μας προσγειώνουν εμάς τους μεγάλους σ’ έναν πιο γήινο και απλοποιημένο κόσμο που μας ζητάνε να τον καταλάβουμε.


Οι υπεύθυνοι καθηγητές
Βάσω Παπαδημητρίου
Άρης Παύλος