Από την Αίγινα ξεκινά η Δράση του ΑγκαλιάΖΩ για τον καρκίνο του δέρματος και το κακοήθες μελάνωμα 2014..

Αίγινα. Λαογραφικό Μουσείο 3-4 Ιουλίου.


Μια ακόμα δράση του ΑγκαλιάΖΩ πρόκειται να υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της Ενημέρωσης για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος και του Κακοήθους Μελανώματος.
Σημεία συνάντησης για τη φετινή μας δράση είναι το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και δύο από τους δημοφιλέστερους θερινούς (και όχι μόνο) προορισμούς για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, η Αίγινα και τη Σαλαμίνα.
Αναλυτικά, το πρόγραμμά μας έχει ως εξής:
Προληπτικός Έλεγχος και Επιστημονική ημερίδα στους Δήμους Αίγινας και Σαλαμίνας.
3 Ιουλίου 2014, Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας
Εξέταση του κοινού από ιατρό δερματολόγο από ώρας 10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ. και από 5.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ. και παραπομπή για χαρτογράφηση σπίλων, όπου απαιτείται.
4 Ιουλίου 2014, Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας
Στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος του δέρματος και κακόηθες μελάνωμα: Πρόληψη και θεραπεία», με τη συμμετοχή ογκολόγου, δερματολόγου και χαιρετισμός εκπροσώπων του Δήμου Αίγινας και του ΑγκαλιάΖΩ.
10 Ιουλίου 2014, Δημαρχείο Σαλαμίνας, Αίθουσα Μπόγρη
Εξέταση του κοινού από ιατρό δερματολόγο στην αίθουσα Μπόγρη του Δημαρχείου του Δ. Σαλαμίνας από ώρας 10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ. και από 5.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ. και παραπομπή για χαρτογράφηση σπίλων, όπου απαιτείται.
11 Ιουλίου 2014, Δημαρχείου Σαλαμίνας, Αίθουσα Μπόγρη
Στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος του δέρματος και κακόηθες μελάνωμα: Πρόληψη και θεραπεία», με τη συμμετοχή ογκολόγου, δερματολόγου και χαιρετισμός εκπροσώπων του Δήμου Σαλαμίνας και του ΑγκαλιάΖΩ.
Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στο Λιμάνι του Πειραιά
Οι εθελοντές μας θα μοιράσουν έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον καρκίνο του δέρματος και το κακόηθες μελάνωμα στο Λιμάνι του Πειραιά για 3 Σαββατοκύριακα του Ιουλίου, σε επιβάτες όλων των γραμμών (Αργοσαρωνικού, Κρήτης Κυκλάδων κ.λ.π.).
Η εξέταση από δερματολόγο και στα 2 νησιά είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ (μοιραστείτε το νέο για τη δωρεάν εξέταση από τη facebook σελίδα μας εδώ: http://on.fb.me/1lrJqFc)
Αν βρεθείτε στην Αίγινα ή στην Σαλαμίνα, σας καλούμε να έρθετε για εξέταση, να ενημερώσετε τους δικούς σας ανθρώπους σας για τη δράση μας και να συμμετέχετε στις ημερίδες.
Αν ταξιδεύετε με πλοίο κάποιο από τα τρία Σαββατοκύριακα του Ιουλίου, πάρτε το έντυπο που θα σας δώσουν οι εθελοντές μας, διαβάστε το και στη συνέχεια δώστε το και σε άλλους για να το διαβάσουν.
Ας μην ξεχνάμε πως η έγκαιρη διάγνωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά όπλα που διαθέτουμε απέναντι στον καρκίνο.
Η δράση μας πραγματοποιείται με την Επιστημονική Επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος και υλοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Bristol-Myers Squibb και Leo, και την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Roche.