Αξιοθέατα στην Αίγινα. Το λιμάνι και η παραλία της.

Η πρόσβαση στην Αίγινα είναι πολύ εύκολη από το λιμάνι του Πειραιά. Προσεγγίζοντας με το πλοίο το νησί, θα δείτε μία υπέροχη ακτογραμμή, ήπιας διαμόρφωσης. Από μακριά θα δείτε την Σουβάλα, το εμπορικό λιμάνι του Λεοντίου και φτάνοντας ακόμη πιο κοντά το μία σειρά από περιγιάλια που στις διακοπές σας μπορούν να σας φιλοξενήσουν για το καθημερινό σας μπάνιο. Θα δείτε το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, στο παραθαλάσσιο τμήμα της περιοχής "Λιβάδι", θα δείτε επίσης το φανάρι του Μπούζα και το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται στην περιοχή "Πλακάκια". Μαζί, στην ακτογραμμή μία σειρά από πέτρινες επαύλεις, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική δημιουργούν την ξεχωριστή αίσθηση που νιώθουν όλοι όταν φτάνουν στο νησί. Πλησιάζοντας πιο κοντά στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, θα δείτε τον Πύργο του Ράλλη και την παραλία της Κολόνας με τον ναό του Απόλλωνα.

Όταν αποβιβαστείτε στο λιμάνι θα σας προκαλέσει εντύπωση ένα κτίριο που βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού και είναι το κτήριο του Βογιατζή. Λίγο πριν θα έχετε θαυμάσει την κατάλευκη μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Αν επιλέξετε να περπατήσετε την παραλία θα δείτε τα φημισμένα καφέ του νησιού και αρκετά φυστικοπωλεία. Ένα από τα σημεία που πρέπει να περάσετε είναι ψαραγορά της Αίγινας, η οποία βρίσκεται δίπλα στο κτήριο του παλιού δημαρχείου. Συνεχίζοντας την βόλτα σας θα δείτε τα φημισμένα πλωτά μανάβικα, τα καΐκια, που ακόμη και σήμερα πουλούν φρέσκα φρούτα.
Συνεχίζοντας το περπάτημα, θα φτάσετε στην περιοχή της "Παναγίτσας", εκεί υπάρχει το πάρκο με την προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ δίπλα ακριβώς είναι ένας μεγάλος ναός κατασκευασμένος από πουρί, το παραδοσιακό Αιγινήτικο δομικό υλικό, τα Εισόδια της Θεοτόκου ή αλλιώς "Παναγίτσα". Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η είσοδος της προβλήτα του ΚΕ, ιδανική περιοχή για περατζάδα και βόλτα, με πολλά παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη να θυμίζουν την ναυτική παράδοση του νησιού.

Φτάνοντας στην άκρη της προβλήτας θα δείτε τις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, του Ναυτικού Ομίλου της Αίγινας, από εκεί μπορείτε να έχετε μία διαφορετική εικόνα, πραγματικά μαγευτική, της παραλίας της Αίγινας και να θαυμάσετε τα νεοκλασικά της κτήρια.