Τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης Αίγινας, με την έκθεση «Λόγω φωτός: το  ίχνος της Αίγινας».

Τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης Αίγινας, με την έκθεση «Λόγω φωτός: το ίχνος της Αίγινας».

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12.00 σε κλίμα αληθινής συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κατοίκων και φίλων του νησιού τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης Αίγινας με την έκθεση «Λόγω φωτός: το ίχνος της Αίγινας», τιμώντας σημαντικούς μη εν ζωή εικαστικούς, που γεννήθηκαν και εργάστηκαν στο νησί ή επέλεξαν την Αίγινα ως τόπο κατοικίας και δημιουργίας τους.

Με την επίγνωση της ζώσας και συναρπαστικής εικαστικής κληρονομιάς του νησιού, που του προσδίδει μια ακόμη μοναδικότητα, καθώς τόσα «ιερά τέρατα» της νεότερης ελληνικής ζωγραφικής και γλυπτικής επέλεξαν την Αίγινα ως τόπο διαμονής και δημιουργίας τους, μια διακαής επιθυμία αλλά και ανάγκη πολλών ετών προχώρησε στην τελική της ευθεία.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πτερούδης, ο Παναγής Βουρλούμης, τ. Πρόεδρος του ΟΤΕ, χάρη στην πρωτοβουλία του οποίου αποδόθηκε στον Δήμο Αίγινας η χρήση του κτηρίου και ο Νίκος Βαλής, Πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστα Ανδρέου, ενώ η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού, παρουσίασε αναλυτικά το σκεπτικό του νέου χώρου και το επιμελητικό αφήγημα της εναρκτήριας έκθεσης.

Στα εγκαίνια της Πινακοθήκης εξάλλου, ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η παρουσία και πολλών ακόμη μελών των οικογενειών των εκπροσωπούμενων