Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, "Πίσω από τον τοίχο".

theatriko tmima morfotikou sillogou

"Παρατηρούμε σαν θεατές τις διαπροσωπικές σχέσεις των χαρακτήρων των έργων, παραβιάζοντας και εκθέτοντας την ιδιωτικότητά τους που αναπαριστά πολλές σκηνές της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας. ΄Και έτσι, από την ασφαλή θέση του θεατή στο ημίφως της θεατρικής αίθουσας, ξορκίζουμε τους δικούς μας δαίμονες.

Ναι; ή μήπως κοιτώντας με συμπάθεια τα επι σκηνής δρώμενα, ιδρώνουν τα χέρια μας και οι δικές μας μνήμες. Ότι κι αν συμβαίνει, όπως κι αν μας αγγίζει το θέατρο, το σημαντικό είναι ότι είναι συνυφασμένο με την κουλτούρα μας. Τη συλλογική μνήμη και το συγκεκριμένο θέατρο και ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου το στηρίζουν οι άνθρωποι που δουλεύουν για αυτό και εσείς οι θεατές που απευθυνόμαστε", σημειώνει στο πρόγραμμα του θεατρικού έργου η σκηνοθέτις της παράστασης κυρία Βάσω Φλώρου. Η θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας", έκανε πρεμιέρα περίπου ένα μήνα πριν. 

Όλο αυτό το διάστημα πολλοί φίλοι του θεάτρου στην Αίγινα επισκέφθηκαν το Δημοτικό Θέατρο και είδαν την παράσταση. Μία παράσταση σπονδυλωτή, ανάμεσα σε ανθρώπους που ζουν τις διαφορετικές τους ιστορίες, πίσω από τους τοίχους της ίδιας πολυκατοικίας. Τους συνδέει ένα ασανσέρ, το εύρημα που συνδέει τα θεατρικά μονόπρακτα που διαδέχονται το ένα το άλλο, βασισμένη σε κείμενα των:  Μουρσελά - Ταξιάρχη - Φλώρου. 

Βοηθός σκηνοθέτη και φροντιστήριο από τη Μαίρη Σταυρίδου, Φωτισμός - Ηλεκτρολογική Υποστήριξη Βασίλης Μουσουλέας, Κατασκευή Σκηνικού Στέλιος και Γιώργος Κοττάκης, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Κώστας Φύσσας, φωτογραφίες Σαλώμη Μελισσάρη.

Παίζουν: ή Καλλιόπη Νάτση, ο Θωμάς Παπαδάκης,  Λευτέρης Βατικιώτης, η Αθηνά Μαλτέζου, η Νένα Τρικοπούλου, ο Πασχάλης Μελισσάρης, η Στέλλα Λεούση, ο Νίκος Πέππας, ο Γιώργος Κοττάκης και ο Μιχάλης Αγριόγιαννος.