Η μυθιστορηματική Τριλογία του συγγραφέα Γιώργου Καλού.

Η μυθιστορηματική Τριλογία του συγγραφέα Γιώργου Καλού.

Η μυθιστορηματική Τριλογία του συγγραφέα Γιώργου Καλού "Οι αφανείς" παρουσιάστηκε χθες Κυριακή 22 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης παρουσία του Μητροπολίτου Ύδρας κ. κ. Εφραίμ του Δημάρχου Αιγίνης κ. Δ. Μούρτζη και αρκετών ακροατών.
 
Τα βιβλία παρουσίασαν οι κ.Βάσω Χαμαλέλη - Μπούκλα συγγραφέας και πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μεσαγρού, ο κ. Μπήτρος Γεώργιος Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας και ο κ. Διονύσης Καλαμάκης καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και οι τρεις αναφέρθηκαν στο έργο του που αποτελεί μια καταγραφή της ιστορίας των νησιών του Σαρωνικού "από τα μετόπισθεν" του αγώνα του '21. Η μυθιστορηματική αυτή κατάθεση καλύπτει ενάμιση αιώνα αρχίζοντας από το 1821 και φτάνοντας στα 1945.
 
Ο κ. Δ. Καλαμάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυσκολία της συγγραφής ιστορικού μυθιστορήματος και στις ισορροπίες που θα πρέπει να τηρηθούν από το συγγραφέα ανάμεσα στην ιστορία και το μύθο. Αναφέρθηκε επίσης στη συγγραφική δεινότητα του Γ. Καλού και ευχήθηκε καλή και καρποφόρα συνέχεια στα επόμενα συγγραφικά του βήματα.
 
Στον αντίλογό του ο κ. Γ. Καλός ανέφερε τις δυσκολίες της τρίχρονης αυτής συγγραφικής περιπέτειας αλλά και την ιδιαίτερη έρευνα που πραγματοποίησε σε αρχεία και έγγραφα της εποχής. Θυμήθηκε πολλές ανθρώπινες στιγμές από τα χρόνια της πολιτικής του θητείας ιδιαίτερα στην Αίγινα. Αναφέρθηκε σε πρόσωπα και μίλησε για τη μεγάλη του αγάπη για τα νησιά του Σαρωνικού. Τέλος προανήγγειλε ότι το επόμενο μυθιστόρημά του αναφέρεται και εκτυλίσσεται στην Αίγινα.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κ. Σαλπέα, Φιλ. Τζίτζης, εκπρόσωποι Συλλόγων της Αίγινας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος κ. Μ. Λυκούρη, από το Πολ. Σύλλογο Ασωμάτων η κ. Μάρθα Χαρτοφύλακα, ο νέος πρόεδρος του Φ. Φιστικιού κ. Γ. Καλόφωνος, ο πρώην πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αίγινας κ. Π. Πετρίτης, ιερείς , εκαπιδευτικοί, φίλοι και συνεργάτες του Γ. Καλού στην Αίγινα αλλά και αρκετοί φίλοι του Βιβλίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης σε συνεργασία με τις εκδόσεις "Γρηγόρη" και το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".