Αφιέρωμα στον Μάρκο Δραγούμη

Αφιέρωμα στον Μάρκο Δραγούμη

Το περιοδικό η Αιγιναία τιμά τον εθνομουσικολόγο Μάρκο Δραγούμη με μια μουσική βραδιά στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, στις 8.30 μμ. Το περιοδικό «Η Αιγιναία, έχοντας στο τελευταίο τεύχος του ένα εκτενές και ενδιαφέρον αφιέρωμα στον Μάρκο Δραγούμη,

καλεί τους φίλους της Αίγινας να παρευρεθούν σ’ αυτή την εκδήλωση τιμής προς τον μεγάλο επιστήμονα και φίλο του νησιού μας, στον οποίο οφείλεται η διάσωση σημαντικού υλικού της παραδοσιακής μας μουσικής, και, παράλληλα, να στηρίξει την έκδοση του περιοδικού, που σε χαλεπούς καιρούς επιμένει να κυκλοφορεί καλύπτοντας δεκατέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα του τόπου μας. Στην εκδήλωση, που γίνεται στα πλαίσια του Aegina Fistiki Fest, η Ορχήστρα του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη (ΜΕΛΜΟΚΕ) θα παρουσιάσει ένα ταξίδι στην ελληνική μουσική παράδοση, με τραγούδια από την Αίγινα, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.


Η ορχήστρα αποτελείται από ερασιτέχνες μουσικούς, που παρακολουθούν σεμινάρια διδασκαλίας μουσικών οργάνων και τραγουδιού από καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ορχήστρα: Διαμαντή Ελένη - μαντολίνο, Διάνη Λένα - κιθάρα, Ευαγγέλου Γιώργος - πολίτικο λαούτο, Καχριμανίδη Δήμητρα - λαούτο, Κούκουνα Σταυρούλα - σαντούρι, Ματαλλιωτάκη Ειρήνη - μπεντίρ, Μενεξιάδη Άσπα - μαντολίνο, Στρατίκης Αλέξανδρος - ούτι, Τόλη Μαρία – τουμπελέκι. Χορωδία: Δανιήλ Τζίνα, Ευτυχία Μισύρη, Μουστάκας Πέτρος, Παπαδοπούλου Μανίνα, Χαραλάμπους Θέμις.


Συμμετέχει και η Ε. Χαλδαιάκη. Τη λειτουργία της ορχήστρας επιμελείται ο μουσικολόγος Πέτρος Μουστάκας. Την εκδήλωση θα προλογίζει ο μουσικολόγος Παναγιώτης Πούλος που επιμελήθηκε και το αφιέρωμα στο περιοδικό.