Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα αποτελεί ένας από τους πιο αγαπητούς ταξιδιωτικούς προορισμούς και όχι άδικα. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στον όρμο της Αγίας Μαρίνας ο οποίος ξεκινά από το ομώνυμο ακρωτήριο έως τον κάβο της κυρα-Νίτσας. Ο κύριος όγκος των κτισμάτων στην Αγία Μαρίνα, η κεντρική αγορά, καθώς και το λιμάνι βρίσκονται στον μυχό του κόλπου. Το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι τα μεγάλα σε έκταση δάση από πεύκο που φτάνουν μέχρι και την αμμουδιά, η εξαιρετική, πεντακάθαρη θάλασσα και η υψηλή τουριστική ανάπτυξη που ορίζουν την Αγία Μαρίνα ως ένα καταξιωμένο τουριστικό θέρετρο. Στον όρμο της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται και ο Ναός της Αφαίας, που αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό αξιοθέατο (είναι ο δεύτερος σε αρχαιότητα ναός της Ελλάδας) και διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση.


Έως το 1960 η Αγία Μαρίνα αποτελούσε ένα μικρό χωριό, οι λιγοστοί κάτοικοι του οποίου ζούσαν από την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Το φυσικό όμως κάλως της περιοχής προξένησε το ενδιαφέρον πολλών περιηγητών και σταδιακά ο αριθμός των επισκεπτών αυξανόταν. Αυτή η εποχή συνέπεσε με την πρώτη μεγάλη ανοικοδόμηση του νησιού, με αποτέλεσμα στην Αγία Μαρίνα να κτιστούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και καταστήματα που ανέβασαν ακόμη περισσότερο την τουριστική ζήτηση. Πολύ σύντομα η Αγία Μαρίνα κέρδισε τα σκήπτρα του τουριστικού θέρετρου της Αίγινας.


Η Αγία Μαρίνα είναι ένας προορισμός που αξίζει να περάσει κανείς τις διακοπές του! Προσφέρει την μεγαλύτερη σε έκταση αμμώδη ακτή στην Αίγινα, με επίσης αμμώδη και ήπιας διαμόρφωσης βυθό και πεντακάθαρα νερά. Σε όλο το μήκος της παραλίας από την κάτω πλευρά, υπάρχουν εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια που μπορούν να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις. Πάνω από την παραλία, στον κεντρικό δρόμο, υπάρχουν προσεγμένες τουριστικές επιχειρήσεις για φαγητό, διασκέδαση και χαλάρωση. Για τους λάτρεις του είδους υπάρχει έντονη νυχτερινή ζωή με πολλές επιλογές, ενώ οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής οργανώνουν συχνά events κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον!


Η Αγία Μαρίνα από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας απέχει περίπου 30 λεπτά. Ο δρόμος για την Αγία Μαρίνα, αποτελεί την συνέχεια του κεντρικού δρόμου της Αίγινας που περνά μπροστά από τον Αίγιο Νεκτάριο, συνεχίζει προς Μεσαγρό και καταλήγει Αγία Μαρίνα. Φυσικά διαθέτει και δικό της λιμάνι με απευθείας ανταπόκριση από το λιμάνι του Πειραιά.