Αγία Μαρίνα - Παραλίες
Αγία Μαρίνα - Παραλίες
Αγία Μαρίνα - Παραλίες
Αγία Μαρίνα - Παραλίες
Αγία Μαρίνα - Παραλίες 1
Αγία Μαρίνα - Παραλίες  1
Αγία Μαρίνα - Παραλίες 2
Αγία Μαρίνα - Παραλίες 2
Αγία Μαρίνα - Παραλίες 3
Αγία Μαρίνα - Παραλίες 3
Αγία Μαρίνα - Παραλίες 4
Αγία Μαρίνα - Παραλίες 4
previous arrow
next arrow

Οι παραλίες της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Η πλαζ της Αγίας Μαρίνας και οι άλλες μικρές παραλίες που συνθέτουν τον όρμο της Αγίας Μαρίνας, αποτελούν μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς με μοναδικά πλεονεκτήματα. Αν χωρίζαμε νοητά την ακτογραμμή της Αγίας Μαρίνας σε περιοχές θα δημιουργούσαμε δύο κυρίως τμήματα βάση της μορφολογίας των ακτών. Η πρώτη ξεκινά από το νότιο σημείο το όρμου και φτάνει περίπου μέχρι τη μέση του.

Αυτό το κομμάτι της ακτογραμμής χαρακτηρίζεται από την πεντακάθαρη ψιλή άμμο και τον ρηχό με εξαιρετικά ήπια διαμόρφωση βυθό. Κατά τους θερινούς μήνες λειτουργούν οργανωμένες παραλίες καθ' όλο το μήκος της ακτής. Από την πάνω πλευρά της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί και ότι τραβάει η ψυχή σας! Οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας είναι ζεστοί και φιλόξενοι άνθρωποι και θα σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο

Κατά τα άλλα η πλαζ της Αγίας Μαρίνας είναι η χαρά του weekender! Θαλάσσια σπορ, παιχνίδι στο νερό μέχρι τελικής πτώσης και δροσερά ποτά δίπλα στο απέραντο μπλε!

Το δεύτερο τμήμα (της νοητής γραμμής που λέγαμε) είναι άλλο σχέδιο! Τα ιζηματογενή πετρώματα της ακτής, έχουν σκαφτεί από τη θάλασσα και τον χρόνο και έχουν δημιουργηθεί δεκάδες μικροί κολπίσκοι, τόσο που κάθε ένας μπορεί να ανακαλύψει την δική του "ιδιωτική" παραλία και να κάνει εκεί τα μπάνια του. Η διαμόρφωση του βυθού εδώ ποικίλει, από ρηχά και αμμώδη νερά, έως βαθύτερα με σύνθετους βυθούς. Αν η θαλασσινή αύρα σας ανοίξει την όρεξη, σε λίγα μέτρα από την πάνω μεριά θα βρείτε τα πάντα.