9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Οι πρώτες συναυλίες.

9Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου
8 - 30 Αυγούστου 2014
Εξάρσεις σε άσπρο και μαύρο!
Αφιερωμένο στο πιάνο!
17 συναυλίες με 120 Έλληνες και ξένους διακεκριμένους ερμηνευτές, το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό γεγονός
Το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας διοργανώνεται από την Παρασκευή 8 έως το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου και την ουσιαστική υποστήριξη του Συλλόγου των Φίλων του.
Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, διατηρεί και το 2014, αναλλοίωτο το στίγμα της προσφοράς και της υψηλής ποιότητας που το χαρακτηρίζει από την πρώτη στιγμή. Υποστηρίζει τους έλληνες ερμηνευτές και ανοίγεται σε νέους φίλους, κρατά σε χαμηλό επίπεδο την τιμή των εισιτηρίων του για όλους και αποτελεί και πάλι έναν απολαυστικό καλοκαιρινό προορισμό για τους φίλους της μουσικής, στην Αίγινα, με τα πολλά και σημαντικά μνημεία, τη φυσική ομορφιά και την εγγύτητά της στην Αθήνα.
Παρουσιάζοντας το 9ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας η Ντόρα Μπακοπούλου σημειώνει "Νομίζω πώς ήρθε η στιγμή να τιμήσω αυτό το ατίθασο μαύρο θηρίο, το πιάνο, που έχει κάνει τόσο κόσμο να του αφοσιωθεί. Το μουσικό όργανο που έχει παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου και μου έχει προσφέρει ένα μακρύ εσωτερικό ταξίδι από το οποίο έμαθα πολλά. Τιμούμε αυτό το γοητευτικό όργανο με πολλούς πιανίστες που εκτιμώ ιδιαιτέρως, διαφόρων ηλικιών και διαφόρων εθνοτήτων με κάποια έμφαση στους νέους πού είναι οι πιο πολλοί. Ο κάθε προσκεκλημένος πιανίστας έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει την τέχνη του, είτε παίζοντας σόλο, είτε συμπράττοντας με άλλους μουσικούς κατά τη δική του επιλογή. Επιπλέον, το φετινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει, όπως πάντα, και βραδιές έντεχνου αλλά και έθνικ τραγουδιού"
Με αυτό το σκεπτικό το πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας αποτελείται από 17 ξεχωριστές μουσικές βραδιές στις οποίες συμμετέχουν 120 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ερμηνευτές (Δανία, Βέλγιο, Αρμενία, Αργεντινή, Ιταλία). Σε κάθε μία, σχεδόν, από αυτές τις βραδιές κυριαρχούν μερικά από τα ωραιότερα έργα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου για πιάνο. Περιλαμβάνει, στο μεγαλύτερο μέρος του, συναυλίες με έργα μουσικής δωματίου, έργα για δύο πιάνα και βραδιές λυρικού τραγουδιού, έργα ερμηνευμένα από σολίστες, κουαρτέτα και λυρικούς τραγουδιστές.
Οι πρώτες τέσσερεις συναυλίες
Παρασκευή 8 Αύγουστου 2014, στις 21:00 Παραλία Αύρας
Συναυλία Μουσικής Δωματίου
Lily Maisky [(πιάνο) Βέλγιο], Hrachya Avanesyan [(βιολί) Βέλγιο]
Το Πρόγραμμα
Σεργκέι Ραχμάνινοφ
 Romance Opus 6 αριθμός 1
 Vocalise Opus 34 αριθμός 14 Elegie Opus 3 number 1
Ρίχαρντ Στράους: Σονάτα για Βιολί και Πιάνο σε Μι ύφεση Μείζονα
 
Φραντζ Γουάξμαν: Fantasy
Λίλυ Μάισκι Πιάνο
Χράτσια Αβανεσιάν, Βιολί
Βιογραφικά στοιχεία
Η Λίλυ Μάισκι γεννήθηκε στο Παρίσι το 1987 και µετακόµισε στις Βρυξέλες αµέσως µετά. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στην ηλικία των τεσσάρων ετών µε τον Lyl Tiempo, επίσης µελετούσε µε τον Hagit Kerbel, Olga Mogilevsky, Ilana Davids και τον Alan Weiss. Μαθήτευσε στο «Purcell School of Music» όπου σπούδασε επίσης, τζαζ πιάνο (2001-2004). Παρακολούθησε master classes και µουσικές συµβουλές από πολύ γνωστούς µουσικούς όπως οι: Martha Argerich, Dmitri Bashkirov, Joseph Kalichstein, Evgeny Mogilevsky, Pavel Gililov, Vitali Margulis, Oleg Maisenberg και Marielle Labeque κ.ά. Επίσης, συμμετείχε στην καταξιωμένη Ακαδημία Verbier και στο Oxford Philomusica piano courses.
Η πρώτη δηµόσια εµφάνισή της, η οποία και ηχογραφήθηκε, πραγματοποιήθηκε στο Carnegie Hall το 1997, µέσα στο Rainforest Foundation Chariy Gala Concert. Συμμετείχε στην πιο πρόσφατη ηχογράφηση της Mischa Maisky στην Deutsche Grammophon και στην ηχογράφηση µουσικής δωµατίου σε ζωντανή εκτέλεση στην ΕΜΙ από το Progetto Martha Argerich. Έχει παίξει ζωντανά για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο (Ευρώπη και Ασία), επίσης, έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη µέχρι την Άπω Ανατολή. Έχει εμφανιστεί σε πολλά κοντσέρτα με Μαέστρους όπως τους: Thomas Sanderling, Gerd Albrecht και Charles Olivieri Munroe κ.α. Έχει προσκληθεί και παίξει σε πολλά αναγνωρισµένα φεστιβάλ όπως: Verbier Festival, Progetto Martha Argerich in Lugano, το Freiburg Zelt Music Festival, Maggio Musicale Fiorentino, το Franz Liszt Festival (Austria), Julian Rachlin and Friends in Dubrovnik, Rencontres de Bel Air (Γαλλία), The Schlesswig-Holstein Music Festival, The English Chamber Orchestra Music Cruise. Έχει, επίσης, παίξει σόλο και ensemble έργα σε σηµαντικούς χώρους όπως: Τhe Royal Festival Hall in London, Vienna's Concerthaus, Munich's Prinzregentheatre, Hamburg's Leiszhalle, Venezia's La Fenice, Bonn's BeethovenHalle, Tokyo's Suntory Hall, Rome's Teatro Olimpico, Moscow Conservatory, Saint Petersburg Philarmonie και Buckingham Palace.
Της αρέσει να παίζει μουσική δωματίου, καθώς και σόλο πιάνο και αποτελεί σύνηθες δίδυµο µε τον Mischa Maisky. Έχει συνεργαστεί µε καλλιτέχνες όπως οι: Julian Rachlin, Janine Jansen, Renaud Capuçon, Sergey Krylov, Nicholas Angelich, Frank Braley, Gérard Caussé, Chantal Juillet, Dora Schwarzberg όπως και µε ανερχόµενους βιολιστές: Alissa Margulis, Hrachya Avanesyan και Geza Hosszu-Legocky.
HRACHYA AVANESYAN, VIOLIN
Ο βιολιστής Χράτσια Αβανεσιάν θεωρείται ένας από τους πιο υποσχόμενους καλλιτέχνες της γενιάς του. Γεννήθηκε στην Αρμενία το 1986 αλλά εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Βέλγιο σε ηλικία 16 ετών. Από το 2003-2008 φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο των Βρυξελλών, στην τάξη του Igor Oistrakh, γιου και μαθητή του θρυλικού David Oistrakh. Από το 2007 φοιτά στο Μουσικό Κολλέγιο της Βασιλίσσης Ελισάβετ στο Βέλγιο με τον Augustin Dumay.Τον Απρίλιο του 2006 κέρδισε το πρώτο του βραβείο στον διαγωνισμό Yehudi Menuhin. Το 2008 το ταλέντο του αναγνωρίζεται ξανά όταν κερδίζει τον Διαγωνισμό Carl Nielsen στη Δανία.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με μεγάλες ορχήστρες όπως την Εθνική Ορχήστρα του Βελγίου, την Ορχήστρα μουσικής δωματίου του Λονδίνου, την Μητροπολιτική Ορχήστρα του Τόκυο, κ.α. Έχει δώσει σπουδαίες συναυλίες στο Wigmore hall του Λονδίνου, τη Salle Gaveau και το Théatre des Chapms Elysées στο Παρίσι, στο Santury hall στο Τόκιο, στη μεγάλη Αίθουσα του Κρεμλίνου στη Μόσχα, στο Ραδιομέγαρο της Κοπεγχάγης, στο National Auditorium στη Μαδρίτη και το Palais des Beaux- Art στις Βρυξέλλες . Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα BBC της Ουαλίας, με τον Joshua Bell και τον Maxim Vengerov, με τον αμερικανό πιανίστα Ashley Wass στο Wigmore Hall , και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στο φεστιβάλ του Μονπελιέ, του Μεντόν και του Στρασβούργου. Έχει περιοδεύσει εκτεταμένα στην Σκανδιναβία με την πιανίστα Marianna Shirinyan και έχει εμφανιστεί με την Staatsorchester Rheinische Philharmonie, την Arthur Rubinstein Philharmonic Orchestra, την Συμφωνική Ορχήστρα του Τόκιο και έχει δώσει πλήθος ρεσιτάλ στην Ιαπωνία. ΤΟ 2012 εμφανίστηκε ως σολίστ με την Aarhus Symphony Orchestra και την Φιλαρμονική της Κοπεγχάγης. Το πρώτο του CD, Vieuxtemps Violin Concerto no. 2 κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2010 σε ειδική έκδοση με όλα τα κοντσέρτα Vieuxtemps με τη Φιλαρμονική της Λιέγης και τον Patrick Davin. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με έργα Dvorak κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 με την Sinfonia Varsovia και τον Augustin Dumay.
Ο Χράτσια Αβανεσιάν παίζει με το βιολί "Piatti" του Antonio Stradivarius του 1717.
*********
Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, στις 21:00
Παραλία Αύρας Συναυλία Μουσικής Δωματίου
The Royal Danish Orchestra Quartet-
Κουαρτέτο εγχόρδων της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας
Αλεξία Μουζά – Αρένας, πιάνο
Το Πρόγραμμα
Ρόμπερτ Σούμαν: Piano Quintet σε μι ύφεση μείζονα, Op.44 * Allegro brillante * In modo d' una Marcia * Scherzo * Allegro ma non troppo
Αλεξία Μουζά – Αρένας, πιάνο
Κουαρτέτο αποτελούμενο από κορυφαίους μουσικούς της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας, της αρχαιότερης, στο είδος της, ορχήστρας στον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1448.
Lars Bjørnkjaer, βιολί πρώτος κορυφαίος της Ορχήστρας
Göran Rydström, βιολί
Sune Ranmo, βιόλα Joel Laakso, τσέλο, κορυφαίος τσελίστας της Ορχήστρας
 
Βιογραφικά στοιχεία: Αλεξία Μουζά, πιάνο
Πιανίστρια με “καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια”, σύμφωνα με κριτικές, η Αλεξία Μουζά κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου “Φίλων 2000”. Ως νικήτρια του Cantu International Competition for Piano and Orchestra ερμήνευσε το κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα Κ. 466 του Mozart με την Philharmonic Orchestra ‘Mihail Jora’ of Bacau (διευθ. Ovidiu Balan) σε Μιλάνο και Κόμο. Ως νικήτρια του Διαγωνισμού για πιάνο “Γιώργος Θυμής” ερμήνευσε με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Grieg (διευθυντής Paul Chiang).
Ως προσκεκλημένη σολίστ, η Αλεξία ερμήνευσε το “Lodronkonzert” του Mozart για
τρία πιάνα σε συνεργασία με τους Alberto Nosé and Alexander Romanovsky, με την
Haydn Orchestra Bolzano and Trento (διευθ. Ola Rudner), εγκαινιάζοντας το επετειακό πρόγραμμα Mozart Ways 2006. Ερμήνευσε με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα Κ. 466 του Mozart (διευθ. Αναστάσιος Συμεωνίδης). Έπαιξε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (διευθ. Enrique Batiz, κοντσέρτο Νο 3 Beethoven) αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον αθηναϊκό τύπο. Ακόμα, με την Simon Bolivar Symphony Orchestra της Βενεζουέλας υπό την διεύθυνση του Manuel Lopez μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο, ερμηνεύοντας το κοντσέρτο Νο 1 του Tchaikovsky. Έχει επίσης συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Χρωμάτων, την Ορχήστρα Feminarte, την Fiesole/Florence Youth Orchestra και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικού.
Η Αλεξία έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου στο Concert Hall του Χόνγκ Κόνγκ, Konzerthaus του Βερολίνου, Tsai Performance Center της Βοστώνης, Sala Verdi του Μιλάνου, Academia Filarmonica της Μπολόνια, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Έχει προσκληθεί και συμμετάσχει σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ όπως Sächsisches Mozartfest (Γερμανία), Semaine musicale (Ελβετία), Maggio Fiorentino, Pomeriggi Musicali, Festival MITO, Festival de Bach a Bartok (Ιταλία), Si-Chuan International Piano Festival in Chengdu (Κίνα), International Mozart Festival in Hokkaido (Ιαπωνία), διεθνές φεστιβάλ πιάνου Θεσσαλονίκης, φεστιβάλ Ναυπλίου και Σαντορίνης.
Η Αλεξία Μουζά γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την μητέρα της, την πιανίστρια Πατρίσια Αρένας. Συνέχισε στην International Piano Academy, στην Imola Ιταλία, με τους Leonid Margarius και Anna Kravtchenko. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Cesena (Conservatorio Statale di Musica, Diploma Accademico di II Livello) και Βοστώνη (College of Fine Arts, Boston University, Artist Diplom) με τον Boaz Sharon. Έλαβε υποτροφίες από ΙΚΥ, ίδρυμα “Αλέξανδρος Ωνάσης”, International Piano Academy Imola, Boston University. Έχει ηχογραφήσει δύο audio-DVD με την εταιρεία Multigram Classical (το κοντσέρτο του Mozart για 3 πιάνα K. 242 και ρεσιτάλ με έργα Mozart, Beethoven, Schumann, Chopin).
*********
Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, στις 21:00 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο
Συναυλία με έργα για πιάνο, μουσικής δωματίου και τραγουδιού
Κατερίνα Βαζαίου (πιάνο), Ντόριαν Ιντρίζι (βιολί),
 Έλενα Μαραγκού (μεσόφωνος), Κάρολος Ζουγανέλης (πιάνο) Έργα: Μπετόβεν, Μότσαρτ, Ραχμάνινοφ, Μπρίτεν κ.α.
Η Κατερίνα Βαζαίου γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 3 ετών στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου όπου σπούδασε με υποτροφία και αποφοίτησε το 1990 από την τάξη της Κ. Θάλειας Μοίρα με δίπλωμα Σολίστ άριστα παμψηφεί Α βραβείο και άλλες τιμητικές Διακρίσεις. Μελέτησε κοντά στην σολίστα Μαρία Χαιρογιώργου Σιγάρα και το πιανιστικό ζεύγος Julia και Costantin Ganev για τρία χρόνια.
Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Lev Vlassenko ( καθηγητής Ωδείου Tchaikovski). Την Ζenny Zaharieva και τον Aquilles Delle Vigne στις Βρυξέλλες. Συνέχισε τις σπουδές της στην ακαδημία Mozarteum στο Salzburg με την Τatiana Nikolawenha και το 1991 στο Παρίσι στην Ecole Normade de Musigue de Paris ‘Alfred Cortot’ με την Germain Mounier με υποτροφία του Centre Hellenique Culture.
Στο Παρίσι εμφανίστηκε με την Orchestra de Chambre de Paris.
Κέρδισε Α Βραβείο και χρυσό μετάλλιο στους διαγωνισμούς «ΦΙΛΩΝ» νέα ταλέντα και στον Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν (Χορωδία ορχήστρα Νέων) Τιμήθηκε από το Rotary Club με χρυσό μετάλλιο. Μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας καλύπτει η διδασκαλία του πιάνου .Οι μαθητές της έχουν διακριθεί με πολλά βραβεία στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Χ.Ο.Ν του «ΦΙΛΩΝΑ» Των πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων και στους παγκόσμιους διαγωνισμούς Κonzarteum και Μαρίας Χαιρογιώργου Σιγάρα. Είναι καθηγήτρια του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά από το 1994 , μέλος του Ευρωπαϊκού συλλόγου καθηγητών και μέλος στην Εταιρία Φίλων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες τόσο στο Σάλτσμπουργκ, το Παρίσι, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Παρνασσό σε συναυλία του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στον Πειραιά για το Έτος Δημήτρη Μητρόπουλου και το έτος Chopin και σε συναυλίες μουσικής δωματίου με Τον βιολιστή Γιώργο Δεμερτζή σε πολλές πόλεις της Ελλάδος σε Βόλο, Πάτρα, Αίγινα, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ύδρα κ.α.
Ο Ντόριαν Ιντρίζι γεννήθηκε στις 3-10-1984 στο Ελμπασάν της Αλβανίας. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα βιολιού στο τοπικό μουσικό σχολείο, σε ηλικία εφτά ετών με τον Ardian Cani. Ερχόμενος στην Ελλάδα σε ηλικία δώδεκα ετών, συνέχισε τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά. Δύο χρόνια αργότερα, συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών με την Μαρία Καλλιοτζή και στην ανωτέρα σχολή με τον Ιωάννη Τζουμάνη με τον οποίο πήρε το δίπλωμά του τον Ιούνιο του 2006. Κατά τη διάρκεια των σπουδών διακρίθηκε σε πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας και κάθε χρόνο κέρδιζε την υποτροφία του ωδείου Αθηνών ως το καλύτερο βιολί της ανωτέρας σχολής. Έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σύνολα και ορχήστρες όπως ΚΟΑ, Intrarti, Solist της Πάτρας, ΟΔΕΛΣ κ.α. Από το Νοέμβριο του 2006 αποτελεί έκτακτο μέλος των πρώτων βιολιών της ΕΛΣ. Τα τελευταία τρία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα με την σολίστα και καθηγήτρια βιολιού στη βασιλική Ακαδημία του Βελγίου, Κati Sebestyene. Στις 18 Ιουνίου του 2010 εμφανίστηκε ως σολίστ με την κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύοντας το κοντσέρτο του Jean Sibelius για βιολί και Ορχήστρα. Επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια masterclass στην Ουγγαρία και Βέλγιο.
 
Η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού γεννήθηκε στην Αθήνα. Εμφανίζεται τακτικά με σύνολα μουσικής δωματίου -σε έργα ρομαντικού και σύγχρονου ρεπερτορίου- με σύνολα μπαρόκ, και συμπράττει με ορχήστρες όπως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα Πατρών, κ.α. Έχει συνεργαστεί με αρχιμουσικούς όπως οι Χέλμουτ Ρίλλινγκ, Κρίστοφερ Γουώρεν-Γκρην, Βύρων Φιδετζής, Λουκάς Καρυτινός, Μίλτος Λογιάδης, Γιώργος Πέτρου, Ν. Αθηναίος, κ.α., σε έργα με κυριότερα τα «Από τον Όμηρο», Ν. Rimsky-Korsakov, «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» και «Το Ορατόριο των Χριστουγέννων», J.S. Bach, «Stabat Mater» G.Β.Pergolesi, «Stabat Mater” A.Vivaldi, «Stabat Mater» Φ. Τσαλαχούρη, «Λειτουγία της Στέψης», W.A.Mozart, “Te Deum”, A. Bruckner, “Sea Pictures”, E. Elgar, “A Charm of Lullabies”, B.Britten,”La Bonne Chanson”, G. Fauré; “7 poems by e.e.cummings” T. Χριστογιαννόπουλου. Συνεργάζεται επίσης με την Εθνική Λυρική Σκηνή ( Νυχτερίδα, Μανόν Λεσκώ, Ριγκολέττο, Μαντάμ Μπατερφλάι, Ο Μαινόμενος Ορλάνδος, Μαγικός Αυλός, 7 Μικρογραφίες, Εύθυμη Χήρα, Ο Φρόυντ για κείνη, Orfeo Mistico, κ.α) Έχει τραγουδήσει σε φεστιβάλ και συναυλίες σε Ελλάδα, Ισπανία και Αγγλία. Ηχογράφησε τα έργα Ερωφίλη και Οδύσσεια του Ν. Μαμαγκάκη και Sunday’s Fireworks της Ν. Κυπαρίσση. Είναι διπλωματούχος μονωδίας του ωδείου Ατενέουμ (τάξη Μ. Κρίλοβιτς) και έχει μελετήσει επίσης με τους Ingeborg Danz, Άρη Χριστοφέλλη και Δάφνη Ευαγγελάτου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Surrey της Aγγλίας.
Ο Κάρολος Ζουγανέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Άρχισε τις σπουδές του στη μουσική από την ηλικία των 5 ετών. Το 1992 αποκτά το δίπλωμα του Εθνικού Ωδείου της Αθήνας. Το 1996 γίνεται δεκτός από το Ανώτατο Εθνικό Ωδείο του Παρισιού και εργάζεται με τους Gérard Frémy, Sylvaine Billier, Anne Grapotte, Jean Koerner και Pierre-Laurent Aimard και παίρνει τα διπλώματα: Diplômes de Formation Supérieure en Piano, Accompagnement Vocal, Accompagnement Instrumental et Musique de Chambre. Άλλωστε, εργάζεται πάνω στο Lied (ευρωπαϊκό ρομαντικό τραγούδι) και τη μελωδία με τους: Ruben Lifschitz και Jeff Cohen. Πολύ νέος ξεχωρίζει στον «Πανελλήνιο διαγωνισμό Παπαϊωάννου» στην Αθήνα, όπου κερδίζει το πρώτο βραβείο το 1991, ενώ ταυτόχρονα είναι ο νικητής σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς όπως: «Concorso Internazionale Città di Senigallia», στην Ιταλία, «Concorso Internazionale Città di Marsala», το διεθνή διαγωνισμό «Anton Rubinstein», το διεθνή διαγωνισμό «Alfredo Casella» στην Ιταλία, τον διαγωνισμό «Flame» στο Παρίσι κ.α. Έχει ήδη δώσει πολλά ρεσιτάλ σαν σολίστας ή ντουέτα με τραγουδιστές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρώμη, το Παρίσι, στις Όπερες της Λυών, Μονπελιέ, και στις αίθουσες Amphithéâtre de la Cité de la Musique, Studio 106 de Radio France, Théâtre Mogador, Salle Cortot, Hôtel des Invalides. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ μουσικής όπως τα Διεθνή φεστιβάλ, έχει παίξει υπό τη διεύθυνση των Jeffrey Milarsky, Zsolt Nagy, Janos Furst και Michael Gielen και έχει ερμηνεύσει les Variations Goldberg de J. S. Bach στο φεστιβάλ «Manolis Kalomiris» στη Σάμο, στο διεθνές φεστιβάλ της Κέρκυρας, αλλά και στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» στο Μέγαρο στην Αθήνα. Τον Οκτώβριο του 2006 και τον Ιούνιο του 2007 είναι ο πιανίστας στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού «Operalia», που οργανώθηκε από τον Placido Domingo στην Όπερα της Valencia στην Ισπανία αλλά και στο θέατρο Châtelet στο Παρίσι. Τον Οκτώβριο του 2007 κερδίζει το βραβείο του πιανίστα στον τέταρτο διεθνή διαγωνισμό πιάνου και ντουέτου, «Nadia et Lili Boulanger» καθώς και το βραβείο «Ντουέτο» μαζί με την σοπράνο Shigeko Hata. Το Φεβρουάριο του 2010, συμμετέχει στο συνολικό έργο του Σοπέν για πιάνο, που οργανώθηκε από την «Εταιρεία Σοπέν» και τα πιάνο Pleyel στο Παρίσι, το οποίο γυρίστηκε ολόκληρο από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι FRANCE 3. Την 1η Μαρτίου 2010, την ημέρα των 200 ετών από τη γέννηση του Σοπέν, βρίσκεται στο Victoria Hall στη Γενεύη όπου συμμετέχει σε μια ολοκληρωτική μελέτη πάνω στο πιάνο σε σχέση με τον συνθέτη. Είναι επίκουρος καθηγητής στο μάθημα του τραγουδιού στο Peggy BOUVERET στο Παρίσι αλλά και αναπληρωτής καθηγητής στο πιάνο στο Ανώτατο Εθνικό Ωδείο στο Παρίσι.
*****
Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, στις 21:00 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο
Συναυλία Μουσικής Δωματίου και Μιούζικαλ
Βασίλης Αλεβίζος (πιάνο), Ναταλία Γεράκη (φλάουτο),
 Ευδοκία Μωυσίδου (υψίφωνος), Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (τενόρος), Μάριος Καζάς (πιάνο)
Το Πρόγραμμα
C. Debussy: Το φλάουτο του Πάνα (Σύριγξ) - Πρελούδιο «στο απομεσήμερο ενός Φαύνου» για φλάουτο & πιάνο
F. Poulenc: Σονάτα για φλάουτο & πιάνο, (1957)
Ναταλία Γεράκη φλάουτο, Βασίλης Αλεβίζος πιάνο
F. Schubert: Σονάτα για πιάνο σε Λα μείζονα D. 664
F. Liszt: Σπουδή υπερβατικής δεξιοτεχνίας S.139 αρ. 10 σε φα ελάσσονα
S. Prokofiev: Σονάτα για πιάνο αρ. 3 σε λα ελάσσονα, έργο 28 -
 Suggestion diabolique έργο 4 αρ. 4
Βασίλης Αλεβίζος πιάνο
L. Bernstein: «Tonight» (West Side Story)
 F. Loewe: «I could have danced all night» (My Fair Lady)
 A.L. Webber: «Memory» (Cats) - Christine & Phantom duet – «All I ask of you» (The Phantom of the Opera)
C.A. Bixio: «Parlami d'amore Mariù»
G. Gershwin: «Summertime»
L. Bernstein «Somewhere» (West Side Story)
F. Lehar: «Meine Lippen, Sie küssen so heiß» (Giuditta) – «Lippen Schweigen» (Die Lustige Witwe)
G. Gershwin: δύο πρελούδια για πιάνο
Θεόδωρος Σπάθης: «Δε μ' αγαπάς»
Μίμης Πλέσσας: «Ένας ουρανός με αστέρια»
Θεόφραστος Σακελλαρίδης: «Η καρδιά μου πονεί για σας»
Ευδοκία Μωυσίδου υψίφωνος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος τενόρος
Μάριος Καζάς πιάνο
Βιογραφικά στοιχεία
H Ναταλία Γεράκη Ελληνίδα φλαουτίστα με διεθνή παρουσία, έχει ως βάσεις της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας τη Στουτγάρδη και την Αθήνα. Εμφανίστηκε ως σολίστ, μουσικός Ορχήστρας και Δωματίου σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική. Διετέλεσε κορυφαία Α΄ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνεργάστηκε με τις Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Staatsoper Stuttgart (Kammertheater), την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Ακόμα, υπήρξε 1o φλάουτο της Ορχήστρας Νέων της Μεσογείου (Μασσαλία) και υπότροφος του Ensemble Modern Frankfurt (Φεστιβάλ Παξών). Ως σολίστ έπαιξε έργα των Vivaldi, C.Ph.E.Bach, Mozart, Arnold, Ginastera, Marquez, μεταξύ άλλων με την Bosch Sinfonie-Orchester, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Sinfonietta-Ορχήστρα Δωματίου Χανίων, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.
Έχει ηχογραφήσει σύγχρονα έργα μουσικής δωματίου για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία και το Τρίτο Πρόγραμμα του Ελληνικού Ραδιοφώνου. To CD «Terra e Aria» με έργα για φλάουτο και άρπα (μαζί με την Ulrike Neubacher) κυκλοφορεί από τη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Spektral Records. Από την ελληνική Utopia Records και τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος κυκλοφορεί το Βιβλίο/CD «CLAUDE DEBUSSY la musique à moi» (μαζί με τoν πιανίστα Διονύση Μαλλούχο, τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, τον μπάσο Τάσο Αποστόλου, την ηθοποιό Μάνια Παπαδημητρίου).
Μουσική σπούδασε στο Παρίσι (Conservatoire Municipal Nadia & Lili Boulanger, Δίπλωμα φλάουτου με το πρώτο βραβείο της πόλης του Παρισιού) και στη Στουτγάρδη (μεταπτυχιακό στη Staatliche Hochschule für Musik & Darstellende Kunst Stuttgart, τάξη Prof. Jean-Claude Gérard) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ενώ έχει επίσης, κερδίσει την υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Άλλοι σημαντικοί δάσκαλοί της υπήρξαν οι Δημήτρης Φωτόπουλος, Geneviève Amar, Vicens Prats. Αγαπά τη διδασκαλία και διδάσκει με ενθουσιασμό νέους φλαουτίστες που θέτουν στόχους και δουλεύουν για αυτούς. Είναι τακτικά προσκεκλημένη καθηγήτρια σε διεθνή σεμινάρια (Springiersbacher Sommerkurse / Γερμανία, Camerata Europaea Academy / Γερμανία-Ελλάδα, Adams Flute Festival Master Classes / Ολλανδία, International Forum for Flute und Piano / Λουξεμβούργο, Internationaler Arbeitskreis für Musik / Γερμανία, Deutscher Tonkünstlerverband Instrumentenkurse / Γερμανία, Semaine de la Francophonie Lusaka / Ζάμπια) | www.nataliagerakis.com
Ο Βασίλης Αλεβίζος γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 22 χρόνια. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 9 ετών στην Πάτρα, αρχικά στη σχολή κιθάρας και στη συνέχεια, σε ηλικία 10 ετών, στη σχολή Πιάνου. Με την άριστη απόδοση και τις ιδιαίτερες ικανότητές του κατάφερε να πάρει Πτυχίο Πιάνου σε ηλικία 16 ετών με Άριστα παμψηφεί και Πτυχίο Αρμονίας. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών στη τάξη του Άρη Γαρουφαλή και της Μαρίας Ευστρατιάδη, παίρνοντας το δίπλωμα πιάνου σε ηλικία 21 ετών με Άριστα παμψηφεί, Α' βραβείο μαζί με την τιμητική διάκριση του Χρυσού Μεταλλίου του Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα ανώτερων θεωρητικών στην τάξη του Περικλή Κούκου, αποκτώντας το πτυχίο Αντίστιξης με Άριστα Παμψηφεί και συνεχίζει στη σχολή Φούγκας και Ενορχήστρωσης, επιδεικνύοντας ένα εξαίρετο συνθετικό ταλέντο. Το Δεκέμβρη του 2014 έγινε δεκτός στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, όπου και θα συνεχίσει τις σπουδές πιάνου ως υπότροφος της Ακαδημίας και του Οργανισμού "Athens Trust" του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης με εξαίρετους μουσικούς όπως η Lilia Boyadjieva, ο Χάρης Δημαράς, ο Θεόδωρος Αντωνίου, ο Colin Stone, ο David Lively, η Johanna McGregor, η Tessa Nicholson και ο Andrei Gavrilov. Επίσης, παρόλη τη μουσική πορεία του είναι τελειόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Βασίλης Αλεβίζος είναι ένας νέος μουσικός που υπόσχεται μια λαμπρή μελλοντική καριέρα.
Η Ευδοκία Μωυσίδου ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών στη Ρωσία. Σπούδασε πιάνο στο νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή και την Ντόρα Μπακοπούλου. Αποφοίτησε από τις σχολές Πιάνου (τάξη κ. Ντόρα Μπακοπούλου)και Μονωδίας (τάξη κ. Χαράς Σαβίνο) του Ωδείου Αθηνών με Άριστα Παμψηφεί! Έχει παρακολουθήσει Master Class με τον τενόρο Antonio Constantino και με την mezzo-soprano Elena Obraztsova. Ως φοιτήτρια μονωδίας του Ωδείου Αθηνών έχει βραβευτεί για την ερμηνεία της στα lieder του R.Strauss. Απεσταλμένη από την Γραμματεία Νέας Γενιάς εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 1st International Youth Congress & Festival στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Έχει συνεργαστεί με μουσικά και φωνητικά σύνολα καθώς και με ορχήστρες , όπως οι Eklipsis Vocal Ensemle, Arcadea Quartet, Bios Chamber Orchestra, Nuov Arte Chamber Orchestra, κα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας κι έχει κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με αποσπάσματα των γνωστότερων Musical.
Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται προκλασική μουσική, ορατόριο, οπερέτα και lieder Κλασικών και σύγχρονων συνθετών. Μερικοί από τους Ρόλους του Ρεπερτορίου της είναι η Fiordiligi από την όπερα "Cosi fan Tutte" W.A. Mozart, Donna Elvira από "D. Giovanni" του W.A.Mozart, Contessa και Susanna από τους Γάμους του Φίγκαρο του W.A.Mozart, Konstanze από "Die Entführung aus dem Serail" του W.A. Mozart, Liú από την Turandot του G. Puccini, Mimi από την όπερα "La Boheme"του G.Puccini, Violetta από την "Traviata" του G. Verdi, Leonora από την όπερα "Il Trovatore" του G. Verdi, Tatiana από "Evgenii Onegin" του P.I. Tshaikowsky, Gianetta και Adina από το "Elisir D Amore" του G. Donizetti κ.α.
Ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος γεννήθηκε στο Αλιβέρι Ευβοίας. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική σπουδάζοντας πιάνο κλαρινέτο και ανώτερα θεωρητικά. Κατά την ενηλικίωση ξεκίνησε σπουδές κλασσικού τραγουδιού και μέσα σε ένα χρόνο είχε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Στη συνέχεια έφυγε για το Παρίσι για σπουδές με υποτροφία του Γαλλικού Κράτους όπου τελείωσε με άριστα παμψηφεί ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με την όπερα του Παρισιού δίπλα σε κορυφαίους και καταξιωμένους σκηνοθέτες, μαέστρους αποκτώντας τεράστια εμπειρία και γνώσεις.
Έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.
σημαντικότερες εμφανίσεις
-Παραγωγή της "Όπερας Werther του Jules Massenet στην Εθνική Λυρική Σκηνή. -Παραγωγή της "Όπερας Stiffelio του Giuseppe Verdi στην Εθνική Λυρική Σκηνή. -Παραγωγή της Όπερας Cendrillon του Jules Massenet στην Opera de Massy ( Γαλλία). OPERA NATIONALE DE PARIS 'BASTILLE'.
-Παραγωγή της Όπερας Don Giovanni σε σκηνοθεσία Michael Haneke και Διεύθυνση Ορχήστρας Michael Guttler.
- Σειρά συναυλιών στη Salle Cotot του Παρισιού με διάφορες άριες από όπερες.
- Σειρά συναυλιών στον Ιανό με την συμμετοχή του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. OPERA NATIONALE DE PARIS "GARNIER" .
- Παραγωγή της Όπερας Don Giovanni σε σκηνοθεσία Michael Haneke και Διεύθυνση Ορχήστρας SYLVAIN GAMBRELING .
-Παραγωγή της όπερας "Μαγικό Βιολί" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
-Σειρά συναυλιών στα πλαίσια της Ελληνορωσικής φιλίας.
-Συναυλία στον Παρνασσό για τα 138 χρόνια των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ουρουγουάης.
-Σειρά Συναυλιών με την Μπάντα του Ναυτικού στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
-Όπερα Γκαλά με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. -Γκαλά Όπερας στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. -Παραγωγή της Όπερας Butterfly ( Αθήνα ) του Giacomo Puccini. -Παραγωγή του Μιούζικαλ Chicago του John Kander ( Αθήνα). ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ)
Παραγωγή της όπερας Der Freischutz (σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη).

Ο Μάριος Καζάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο, όπου σπούδασε ως κάτοχος διαρκούς υποτροφίας στην τάξη της κ. Γιολάντας Σεβέρη. Κατόπιν φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum ως μαθητής της σολίστ Ντόρας Μπακοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και απεφοίτησε με βαθμό διπλώματος Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο Παμψηφεί και Έπαθλο Ματζαγριωτάκη (τάξη Ντ. Μπακοπούλου).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Paul Badura‐Skoda, Μαρτίνο Τιρίμο, Ναταλία Μιχαηλίδου, Halina Alberth, Jean‐Claude Pennetier, Irina Kherj, Metodi Matakiev, Leon Fleisher, Chantal Stigliani κ.α. και έχει μετάσχει σε διεθνείς μουσικές συναντήσεις. Έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου (Χ.Ο.Ν. Α’ Βραβείο εκτός συναγωνισμού και χρυσό μετάλλιο, Λέσχης Φίλων Jose Carreras, Μουσικοί Αγώνες Υπουργείου Παιδείας, Διαγωνισμός “Χρυσή Μούσα”) και έχει αποσπάσει Β’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Art and Education in the 21st century”. Στον Α’ Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Απόλλων» τον Μάρτιο του 2008 τιμήθηκε με Β’ Βραβείο (μη απονεμηθέντος πρώτου βραβείου). Τον Νοέμβριο του 2008 βραβεύτηκε από την UNESCO για την μουσική του προσφορά.
Έχει εμφανιστεί στην Αθήνα (Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Athenaeum, Αίθουσα Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, Αίθουσα Αμερικανικού Κολλεγίου Pierce/Deree, Αίθουσα Μουσείου Μπενάκη, Αίθουσα Φίλιππος Νάκας, Αίθουσα Παρνασσός, Αίθουσα Ινστιτούτου Goethe, Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Ίδρυμα Γουλανδρή‐Χορν, Πολεμικό Μουσείο, Αίθουσα Ινστιτούτου της Δανίας, Αίθουσα Συναυλιών Ωδείου Αθηνών κ.α.), σε πόλεις της Ελλάδας (Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, Ιόνιο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Παύλος Καρρέρ» ‐ Ζάκυνθος, Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη‐Σαντορίνη, Φεστιβάλ Πόρτο‐Χελίου, Φεστιβάλ Πάτρας‐Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Φεστιβάλ Άργους‐Αρχαιολογικός Χώρος Δειράδας, Θεσσαλονίκη‐Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Αίγιο‐Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, Σύμη‐Φεστιβάλ Σύμης, Κρήτη, Τήνος, Νάουσα, Κόρινθος, Χίος, Χαλκίδα, Λευκάδα, Καστοριά, Φλώρινα κ.α.), καθώς και στη Γαλλία, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ορχήστρες “Bavarian Classics” και “Haag Youth Instrumental Ensemble” σε κοντσέρτα L.v.Beethoven, W.A.Mozart και J.S.Bach και δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της συνοδείας τραγουδιού και της μουσικής δωματίου. Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς και έχει ηχογραφήσει ζωντανά για το Γ’ Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.
Ο Μάριος Καζάς είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι συγγραφικές του μελέτες δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά.
9Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου
8 - 30 Αυγούστου 2014
Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€, (εκτός της Συναυλίας της Δ. Γαλάνη)
 5€, παιδιά (εκτός της Συναυλίας της Δ. Γαλάνη)
 7€, νέοι έως 25 ετών, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας, ΑΜΕΑ (εκτός της Συναυλίας της Δ. Γαλάνη)
 15€, ενιαία: Συναυλία Δήμητρας Γαλάνη
Κάρτα Φεστιβάλ για 16 συναυλίες: 80€
Κάρτα Φεστιβάλ για 8 Συναυλίες: 60€
Κάρτα Φεστιβάλ για 4 Συναυλίες: 40€
(Οι κάρτες δεν ισχύουν για τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη)
Θέσεις περιορισμένες στη Συναυλία στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση στην Παχειά Ράχη
Προπώληση εισιτηρίων: από 15 Ιουλίου 2014
· Ticket Services τηλ: 210 72 34 567, site: www.ticketservices.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
· Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, τηλ. 210 32 17 917
· Ζαχαροπλαστείο ΑΙΑΚΕΙΟΝ, παραλία Αίγινας
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site : www.aeginamusicfestival.gr
ΧΟΡΗΓΟΙ (μέχρι σήμερα)
Χρυσός Χορηγός: ΟΤΕ
Αργυρός Χορηγός: Ευδία
Χάλκινοι Χορηγοί: ΚΡΗΤΙΚΟΣ Super Market, Φαρμακείον ΣΚΑΛΤΣΙΩΤΗ
Διακεκριμένοι Υποστηρικτές: Ιερά Μητρόπολις Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης, Δήμος Αίγινας, ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΚΑΣ Μουσικός Οίκος, Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, ΑΙΑΚΕΙΟΝ Ζαχαροπλαστείον –Catering
Υποστηρικτές: Συστεγασμένα Φαρμακεία Αίγινας, ΡΑΣΤΩΝΗ Boutique Hotel, ΗΛΙΑΧΤΙΝΑ, OΙΝΩΝΗ Beauty & Accessories , COMPUTER PLANET, Φούρνος H ΓΕΦΥΡΑ
 
Υποστηρικτές Προ-Φεστιβαλικής Συναυλίας: ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, Kayak Pure Magic
Προσφορά Υπηρεσιών: Arte Atene, Specs 'n' Arts, Hotel ΑPOLLO, Hotel DANAE, ΦΛΟΙΣΒΟΣ Ψαροταβέρνα, ΛΕΟΥΣΗΣ Εισαγωγική Ξύλου, Εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης ΚΟΤΤΑΚΗ, Εστιατόριο ΕΛΙΑ
Ειδικός Χορηγός Προβολής: ΙΑΝΟΣ Αλυσίδα Πολιτισμού
Σημεία Ενημέρωσης στην Αίγινα: ΑΙΑΚΕΙΟΝ Ζαχαροπλαστείο, Κέντρο Τύπου, Αίθουσα Τέχνης EΓΙΝΑ-ΑΙΓΙΝΑ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (μέχρι σήμερα)
ΝΕΡΙΤ
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τρίτο Πρόγραμμα, Αθήνα 9,84
E-go.gr, Culturenow.gr, Monopoli.gr, Popaganda.gr, In2life.gr
ΒΕΤΟΝ 7 ArtRadio, TAR Μουσικό Διαδικτυακό Περιοδικό
Camera Stylo online.gr, Artingrece.gr, CultureWizz.gr
TV Aegina Portal.gr - www.aeginaportal.gr
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - www.neaepohi.gr Saronic Magazine
Aigina Light.gr the Bright Site of Aegina, aeginapages.gr
Με την υποστήριξη του
 Συλλόγου Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας
Οργάνωση παραγωγής
Γραφείο Τύπου: Χαρά Πετρούνια, 6972 710 991