Επικαιρότητα
  • Εγγραφή

Τα Μονοπάτια της Αίγινας ως πολιτιστικό και αισθητικό πλεονέκτημα και ως ευκαιρία για πεζοπορικό τουρισμό και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνάντηση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας κ. Ασπέ Κουλόν.

Η μετακίνηση και διαμονή του ομιλητή υποστηρίχθηκαν οικονομικά από την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας, το δε διαφημιστικό για την Αίγινα υλικό από το Δήμο.

Δεκάδες σύνεδροι και περιπατητές από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, κατέκλεισαν το Νοέμβριο του 2017, τόσο τη Βυτίνα, όσο και τη Δημητσάνα, στην Αρκαδία, στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών και της 3ης Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών. Παρουσιάστηκαν 20 ελληνικά μονοπάτια μεταξύ άλλων από Άνδρο, Σίφνο, Κύθηρα, Εύβοια, Ήπειρο και Αίγινα. Έγινε ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας καθώς και ενημέρωση για τη διαδικασία Ευρωπαϊκής πιστοποίησης.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σπουδαιότητα των πιστοποιημένων μονοπατιών και πως αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών επιμηκύνοντας την τουριστική σεζόν και ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν. Γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται και από την εντυπωσιακή άνοδο των κρατήσεων στα καταλύματα της Αρκαδίας κατά τουλάχιστον 100% σε σχέση με την περσινή περίοδο με επισκέπτες σχεδόν αποκλειστικά πεζοπόρους από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Τις εργασίες παρακολούθησε και δημοσιογραφικό κλιμάκιο εκπροσωπώντας διεθνή πρακτορεία, εφημερίδες και δίκτυα μεταξύ των οποίων το Κινεζικό Πρακτορείο «Xinhua», η εφημερίδα «Huffington Post US», το Ισπανικό Πρακτορείο «La Marea», «LiveMedia», «Euronews», «Travel Daily News», «Greek Travel Pages».

Αρχική

Διαμονή

Η Αίγινα

Χρήσιμα

Ατζέντα

Αφιερώματα

Ειδήσεις

Εγγραφείτε στο newsletter του Aegina Today!

Εγγραφείτε στο newsletter του Aegina Today!

Επικοινωνήστε με το Aegina Today