Επικαιρότητα
  • Εγγραφή

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Αίγινας στα πλαίσια δράσης της πάνω στα τοπικά προβλήματα των κατοίκων και των επαγγελματικών φορέων  του νησιού, με στόχο  την οικονομική και παραγωγική  ανασυγκρότηση της Αίγινας, σε συνεργασία και με  το Τμήμα Αγροτικής πολιτικής

του Σύριζα, πραγματοποίησε εκδήλωση  με θέμα την αλιεία στην Αίγινα, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου  2017 και ώρα 11.00  στο Ξενοδοχείο «Μιράντα» .
Στην εκδήλωση μίλησαν οι:
1. Χρήστος   Λαμπρίδης , εκ μέρους της κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων-Λιμενικής πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων, με θέμα: «Η συμβολή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,στην ανάπτυξη της Αλιείας».
2. Δημήτρης  Βάτσος, Ιχθυολόγος, μέλος του τμήματος Αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ,
   με θέμα: «Ελληνική Αλιεία: υφιστάμενη κατάσταση, προοπτική και μέλλον»
3. Δημήτρης Καρακώστας, Γεωπόνος, μέλος του τμήματος Αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Βιώσιμη και Αειφορική Αλιεία» .
4.Βούλα  Τουτουντζή , Εκπαιδευτικός, περιφερειακή σύμβουλος, υπεύθυνη τμήματος αλιείας Περιφέρειας Αττικής, που αναφέρθηκε σε μια σειρά  προβλημάτων του επαγγέλματος και στις   αρμοδιότητες της περιφέρειας στα  θέματα αλιείας.   
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι:
Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη,  τόνισε ότι οι προτάσεις και θέσεις  των ψαράδων, θα προωθηθούν στη Βουλή και στα συναρμόδια Υπουργεία.
  Ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος Παναγιώτης,  τοποθετήθηκε  ζητώντας  να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που δίνονται στις νησιωτικές περιοχές σε θέματα αλιείας, μέσω έργων υποδομών από την περιφέρεια.
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Μούρτζης Δημήτρης, έκανε μια εκτεταμένη ενδιαφέρουσα  ιστορική αναδρομή  για την  αλιεία στο νησί της Αίγινας, ενώ τάχτηκε αντίθετος με την προοπτική δημιουργίας σταθμών ιχθυοκαλλιέργειας στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Αίγινα.
Σημαντική ήταν η παρουσία  των άμεσα ενδιαφερομένων καθώς και πολλών  πολιτών της Αίγινας που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση.  
Στη συζήτηση που ακολούθησε κατατέθηκαν προτάσεις από τα προεδρεία των δύο επαγγελματικών  σωματείων - αλιέων της Αίγινας, όπως και  από το ακροατήριο που αποτελούνταν κυρίως από επαγγελματίες, από εμπλεκόμενους με την διακίνηση των αλιευμάτων, καθώς και από ερασιτέχνες   ψαράδες.
Από τη συζήτηση αναδείχτηκε η διάθεση όλων των εμπλεκομένων για την συνδιαμόρφωση των  απαραίτητων  νομοθετικών  ρυθμίσεων  που θα δίνουν λύσεις και θα καθορίζουν το μέλλον των  επαγγελματιών του κλάδου, προς όφελος των ιδίων και της εθνικής οικονομίας.

Αρχική

Διαμονή

Η Αίγινα

Χρήσιμα

Ατζέντα

Αφιερώματα

Ειδήσεις

Εγγραφείτε στο newsletter του Aegina Today!

Εγγραφείτε στο newsletter του Aegina Today!

Επικοινωνήστε με το Aegina Today