"Θαυμαστός ο Θεός". Η παρουσίαση βιβλίου στην Αίγινα.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αίγινα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη: «Θαυμαστός ο Θεός». Πρόκειται για μια σπουδή στο έργο, τη ζωή και τη δράση αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας έτσι όπως προβάλλεται μέσα από τους ύμνους και τα συναξάρια των βιβλίων της Εκκλησίας. Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: κ. Γεώργιος Μπήτρος εκπαιδευτικός Θεολόγος και κ. Παναγιώτης Φραγκάκος Θεολόγος.

Ὁ π. Γεώργιος Δορμπαράκης γεννήθηκε (1954) και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε θεολογία (1972-1976) και ελληνική φιλολογία (1976-1980) στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή αντιστοίχως του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πραγματοποίησε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Πατρολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών (1991-1993). Πλέον των τριάντα ετών (1979 – 2010) δίδαξε ως καθηγητής θεολόγος σε Γυμνάσια και Λύκεια του Λεκανοπεδίου Αθηνών, ενώ τον Μάρτιο του 1986 χειροτονήθηκε κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στην οποία και υπηρέτησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Από τότε μέχρι σήμερα ανήκει οργανικά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Έχει συγγράψει περί τα είκοσι βιβλία, θεολογικού και πνευματικού περιεχομένου, και πλήθος άρθρων σε διάφορα περιοδικά. Είναι έγγαμος ιερέας, έχει τέσσερα παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Προσφορά για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Αίγινα!

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας και την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας στηρίζει την προσπάθεια η οποία γίνεται  προκειμένου να δημιουργηθεί η προσφορά ενός ελκυστικού εκδρομικού πακέτου για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.


Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας προσφέρει την διαμονή της Πέμπτης 30 Απριλίου 2015 ΔΩΡΕΑΝ στα καταλύματά της σε όλες τις περιοχές του νησιού , από την Πόλη της Αίγινας καθώς και στην Αγία Μαρίνα,στους Αγίους,στην Βαγία,στην Πέρδικα,στην Σουβάλα,και στον Μαραθώνα.


Η Δωρεάν διαμονή θα  ισχύει εφόσον οι  κρατήσεις οι οποίες γίνουν  θα συμπεριλαμβάνουν ελάχιστη διαμονή  δύο ημερών για 1 και 2 Μαϊου 2015.Η προσφορά εκ μέρους του Συλλόγου Δωματίων και Διαμερισμάτων Αίγινας σε συνεργασία και με άλλους φορείς του νησιού δίνει στους εκδρομείς ένα επιπλέον κίνητρο για να ταξιδέψουν προς το όμορφο νησί της Αίγινας από το βράδυ της Πέμπτης καθώς έχουν προγραμματιστεί επιπρόσθετα δρομολόγια αργότερα το ίδιο βράδυ λόγω της επικείμενης απεργίας της ΠΝΟ η οποία θα γίνει την Παρασκευή  1 Μαΐου.


Για κρατήσεις και πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 22970 32192.
Ο οδηγός δωματίων και διαμερισμάτων στην ιστοσελίδα του συλλόγου.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Νικόλαος Κωστάκος

3η Διημερίδα Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών στην Αίγινα.

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Αίγινα η Διημερίδα Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών στις 4 & 5 Μαΐου, μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι δύο προηγούμενες διοργανώσειςεκπαιδεύοντας τουλάχιστον 300 άτομα από διάφορες πληθυσμιακές ομάδες.

H διημερίδα, διοργανώνεται από το «Χειρουργικό Κέντρο Αίγινας» του Χειρουργού – Επειγοντολόγου Dr Σωκράτη Γ. Δούκα, υπό την ευθύνη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ.

Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη μορφή εκπαίδευσης πολιτών από το ΕΚΑΒ σε επίπεδο Διημερίδας διακρίνεται για την καινοτομία και την μοναδικότητά της και τείνει να γίνει θεσμός.
Φέτος η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Αίγινας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Δανάη» από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Σκοπός της Διημερίδας που θα λειτουργήσει με τη μορφή workshops (θεωρητική – πρακτική εκπαίδευση), είναι η εκπαίδευση πληθυσμού στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων Περιστατικών, στην προσφορά Άμεσης Βοήθειας, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, την ορθή χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή και την αντιμετώπιση τραυμάτων.
Αποτέλεσμα της ευαισθητοποίησης πάνω στον τομέα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών – Πρώτων Βοηθειών ήταν η δωρεά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από την κα Μαρία Θεοχαράκη – Κουκούλη κατά την περσινή εκδήλωση με σκοπό την τοποθέτησή του σε κεντρικό σημείου του νησιού της Αίγινας.
Στόχος, να εκπαιδευτούν εντελώς δωρεάν:
α) το δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστικό Σώμα)
β) γυμναστές και προπονητές
γ) εκπαιδευτικοί, σύλλογοι, πολίτες
στους οποίους θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Για την συμμετοχή στην Διημερίδα απαιτείται δήλωση στο τηλέφωνο 6944 439810 (κ. Ρούλα Σαράντου) (καθημερινά 10:00-14:00).

Η Αίγινα Κοινωνία Πολιτών για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού.

Η Δημοτική παράταξη «ΑΙΓΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» χαιρετίζει την  ομόφωνη απόφαση της έγκρισης σύναψης  των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αίγινας για  το έργο: «Κατασκευή  υποθαλασσίου αγωγού σύνδεσης Νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ (μήκους 14 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 32.520.000 Ευρώ) και  τη χρηματοδότησή του από πόρους της Περιφέρειας. Έτσι  ένα έργο ζωής για το νησί μας, μπαίνει στη τελική ευθεία για τη δημοπράτηση και την υλοποίησή του. Είναι ένα έργο, που  καθυστέρησε πολλά χρόνια, τη στιγμή που  το πρόβλημα ύδρευσης υπήρξε ο μεγάλος «οικονομικός βραχνάς» και του Δήμου και των Δημοτών, λόγω αυξημένης τιμής μεταφοράς (4.500.000 ευρώ περίπου το χρόνο) και λόγω κακής ποιότητας νερού από την ανάμιξή του με νερό γεωτρήσεων του νησιού.
Αγαπητοί συμπολίτες για την οριστική επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης του νησιού μας απαιτούνται τα παρακάτω:
1. Ταχεία υλοποίηση των διαδικασιών και της ολοκλήρωσης του έργου, αφού κάθε χρόνος καθυστέρησης κοστίζει 4.500.000 ευρώ στους δημότες, το  Δήμο και το Δημόσιο.
2. Ολοκλήρωση της Β΄φάσης των χερσαίων έργων για να υπάρξει η υποδομή, ώστε το νερό να φτάσει σε όλες τις δεξαμενές του νησιού και να διανεμηθεί στους πολίτες.
3. Παρεμβάσεις για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και την εκμετάλλευση του βρόχινου νερού (αφού το μεταφερόμενο νερό δεν είναι ανεξάντλητο και η χρήση του πρέπει να είναι λελογισμένη). Μην ξεχνάμε ότι νερό χρειαζόμαστε και για αρδευτικούς σκοπούς για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.
4. Απαιτείται άμεση επίλυση των θεμάτων των τεράστιων απωλειών, των παράνομων συνδέσεων και των προβληματικών σχέσεων με τους μεταφορείς και τους φρεατοϊδιοκτήτες.
Τα παραπάνω είναι απαραίτητα, γιατί δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι ένα έργο τέτοιου μεγέθους δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα (χρονικός ορίζοντας 3-4 ετών) και ότι θα συναντήσει δυσκολίες και εμπόδια στο δρόμο του, από τα «οικονομικά συμφέροντα» της σημερινής υφιστάμενης κατάστασης .

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου για τις ομάδες του Παναιγιναϊκού στην Αίγινα.

Το Παιδικό Τμήμα, το Μίνι και οι Παγκορασίδες της ομάδας μας αγωνίστηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβουαρίου 2015, εκτός και εντός έδρας. Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, το Παιδικό του Παναιγιναϊκού βρέθηκε στο ανοιχτό Περόνια της Καλλιθέας καταφέρνοντας 48 πόντους στην Α.Ε. Καλλιθέας, χάνοντας μόλις για τέσσερις πόντους τον τελευταίο αγώνα της αγωνιστικής. Τους πόντους έβαλαν οι: Καλέμι 13, Χρήστου 10, Ραπιον 10, Κουμπενάς 10, Κασιμάκης 4 και Κάσσης 1. Συμμετείχαν οι Στρατηγός, Κρομμύδας, Χαλδαιάκης, Λορέντζος Δ.. Η διαρκής αγωνιστική πρόοδος του Παιδικού τμήματος της ομάδας μας, μας κάνει αισιόδοξους για την πορεία του στο πρωτάθλημα που έρχεται. Ακόμη περισσότερο, όταν ανάμεσα στους παίκτες μας, πολλοί είναι γεννημένοι το 2001, 2002 και 2003.

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου το Μίνι της ομάδας μας, αντιμετώπισε και νίκησε 38-34 εντός έδρας, στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, το Μίνι του Πέρα. Ο Μάνος Κοτσης πέτυχε το σημαντικότερο καλάθι του αγώνα. Σαράντα πέντε λεπτά πριν τη λήξη, κι ενώ ο Παναιγιναϊκός βρισκόταν πέντε πόντους πίσω στο σκορ, ο Κοτσης πέτυχε τρίποντο μειώνοντας στους δύο, περνώντας τελικά στην παράταση. Αμέσως μετά, στη μία το μεσημέρι της Κυριακής, οι παγκορασίδες μάς έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση, παίζοντας για πρώτη φορά στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Αίγινας. Αν και δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, χάρισε ένα όμορφο παιχνίδι στο κοινό.

Οι πόντοι των παγκορασίδων: Έφη 12, Βιολέττα 9 (ένα τρίποντο), Faith 5, Μαρία Μπ. 5, Νάσια 2. Επίσης συμμετείχαν: Σοφιανού, Χαλδαιάκη, Λατσούνη, Καλέμι, Γρυπαίου. Του χρόνου δύο νέα αγωνιστικά τμήματα πρόκειται να παίξουν με τη φανέλα του Παναιγιναϊκού, το νέο γυναικείο τμήμα, αλλά και το εφηβικό αρρένων.

Publish modules to the "offcanvs" position.